Polisbilar

POLISBIL ATT HYRA FÖR STUDENT, MÖHIPPA ELLER SVENSEXA

Äkta amerikansk polis kan vara ett kul fordon för en svensexa eller möhippa. Det finns även andra utryckningsfordon som brandbil och ambulans.

Polisbil uthyres
Polisbil uthyres

Svensexa, tidigare ibland Svenmiddag, kallas en fest som av manliga vänner anordnas för en man som står i begrepp att gifta sig. Därmed skall betecknas att vederbörande tar ett sista farväl av ungkarlslivets fröjder för att hädanefter ägna sig åt familjens mera stilla lycka. Den kvinnliga motsvarigheten är möhippa. Svensexa motsvarar vad som i engelska kallas bachelor party eller stag party.

Möhippa, ibland även kallad hippa, kallas en fest som av kvinnliga vänner anordnas för en kvinna som står i begrepp att gifta sig. Ursprungligen handlade möhippan om att den blivande bruden dagen före vigseln fördes av sina kvinnliga vänner till en bastu eller dylikt för att där viga sin mödom åt en gudom.

Den ökade jämställdheten har lett till att möhippan kommit att överta delar av svensexans äventyrliga format. Traditionellt har däremot en möhippa varit en mycket lugn tillställning. Brudens vänner har bland annat överlämnat en bukett bestående av hushållsattiraljer (stekspade med mera) som bruden kan få användning för i sin nya roll som husmor.

Back to top