Anmäl fordon

Till bröllpskörningar, student, foto / reklam och event

Om du har en sportbil, veteranbil, limousine, sidovagn, häst och vagn, lastbil, buss, tåg, flygplan eller andra tokigheter som kan passa vid student, bröllop, bal, svensexa, möhippa, i filmproduktion eller tv-reklam vill vi gärna ha dig och ditt fordon med i vårt register, nu helt utan kostnad. Ditt fordon kommer då att att vara synligt för företag och privatpersoner som kan tänkas vilja använda dig vid något av dessa tillfällen. Naturligtvis framför du alltid själv ditt fordon och finns till hands. Ditt fordon måste inte vara exklusivt eller i toppskick, men det är mycket viktigt att du lämnar en ärlig beskrivning, så att den som eventuellt vill hyra ditt fordon vet vad denna kan förvänta sig.

Så här fungerar det: Du anmäler dig först genom att fylla i formuläret till höger. I nästa steg har du möjlighet att skicka en bild på ditt fordon till oss. Du bestämmer hur mycket ersättning du vill ha för att vara disponibel med ditt fordon under 3 timmar och en körsträcka av max 6 mil. Om kunden önskar hyra ditt fordon längre än så är vår standard taxa 500 kr/h och 50 kr/mil. Vi lägger ut din annons på vår hemsida. Om någon är intresserad av att anlita dig skickar vi en förfrågan till dig och du kan ta ställning till om denna typ av uppdrag samt tid passar dig. Om vi har ditt mobilnummer kommer vi även att skicka ett sms som talar om att du har ny e-post från oss. Om du ej har tillgång till dator kommer vi att ringa upp dig. Med andra ord, det finns goda förtjänstmöjligheter helt på dina egna villkor och när det passar dig. Observera att Bilförmedlingen är ett annonsforum där fordon ställs till förfogande för fotografering och filmning vid högtider m.m. och för detta debiteras en hyra. Om kunden vill åka med i fordonet ex: mellan kyrka och festlokal är detta gratis. Om du endast vill vara till förfogande för en speciell typ av uppdrag som t ex film/foto skriver vi det i din annons. Du tar dessutom själv alltid ställning till vilka uppdrag du vill acceptera.

Gör Bilförmedlingen detta för mig gratis? Ja, för dig som fordonsägare är det gratis att finnas med i vårt register. Vi får vår förtjänst genom att kunden som vill boka ditt fordon erlägger en bokningsavgift till oss mot att vi lämnar ut dina kontaktuppgifter till dem, efter att du har godkänt förfrågan. Bokningsavgiften är för närvarande 200 kr per 1 000 kr som du vill ha i ersättning. Fördelen för dig är att du slipper dyra annonskostnader och att bli störd av folk som ringer stup i kvarten med en massa frågor. Du kan ta bra betalt för det du gör då ditt fordon blir exponerat för stor publik. Har du frågor eller synpunkter, skickar du dem till oss genom kontaktformuläret på sidan “Kontakt”, och för att anmäla dig fyller du i dina uppgifter i anmälningsformuläret till höger.

Obs! Bilförmedlingen är ett annonsforum som förmedlar kontaktuppgifter mellan ägare och den som hyr bilen och därför påtar sig endast ansvaret av förmedling av kontakter. Bilförmedlingen tar inget ekonomiskt och juridiskt ansvar för respektive annonsör.

Vanliga frågor för bilägare på Bilförmedlingen

Hitta:

För att vara säker på att man hittar dit eller kontrollera avstånd är www.hitta.se (ett mycket bra redskap). Även www.routenet.nl men den är på engelska.

Klädsel:

För ett bröllop tycker vi nog att det är kostym som gäller eller kanske kläder av samma årsmodell som bilen om den är av äldre modell. Är man osäker är det bäst att kontrollera med brudparet. För student är det ju inte lika höga krav även om kunderna säkert uppskattar proper klädsel.

Regler för att åka i ditt fordon:

Om du har några förhållningsregler för din bil så berätta dessa på ett tidigt stadium. Kanske redan vid första kontakten. Gör klart för kunden att om reglerna inte följs avslutas åkturen.

Vid studentkörning:

Tillåt inte fler passagerare i bilen än vad den är registrerad för. Tillåt inte att passagerarna sitter upp på cabben eller står i takluckor. Finns bilbälten skall de användas. Var stenhård med dessa regler. Studenter är väldigt olika och ofta har deras föräldrar bokat bilen. Säg till studenten själv att denna säger till när den vill åka hem. Ibland vill de åka direkt hem och ibland får de aldrig nog av att åka.

Uppträdande:

Var alltid till hands för dina kunder. Öppna gärna dörrarna och stäng efter dem. Det är ju du som vet bäst hur hårt man måste slå igen dem ändå. Brudpar och speciellt bruden kan vara väldigt nervösa innan vigseln. De är då inte ovanligt att de blir väldigt lätt irriterade. Var lung och kom i god tid. Se till att de fått buketter, ringar, sminkväskor etc. med sig så ni slipper köra tillbaka. Kanske lite lungnande musik på lagom volym om det finns. Efter vigseln brukar nervositeten ha släppt. Utanför kyrkan kommer gästerna att beundra din bil lika mycket som brudparet, och du kommer få svara på vilken årsmodell bilen är ca 20 gånger innan det är dags för brudparet att åka.

Bröllop:

Ett kyrkbröllop tar alltid 30 minuter +- 5 minuter. Borgerlig vigsel ca 3 minuter. Detta ät ett ypperligt tillfälle att pyssla om bilen lite. Utanför kyrkan skall alla gästerna gratulera brudparet och om det är solsken och fint väder kan detta ta upp till 30 minuter. Är det kallt och ruggigt vill alla komma vidare fort. Ibland har brudparen lagt sin fotografering här efter vigseln vilket brukar vara väldigt bra för då hinner gästerna ta sig till festlokalen. Annars bör man räkna med 30-60 minuter för alla gäster att komma på plats och brudparet kan anlända. (Brudparet kommer alltid sist.) Det kan vara bra att ha nummret till toastmastern så man kan kolla med honom när det är lämpligt att komma. Om man har blivit ombed att hämta efter kyrkan skall man alltid komma när bröllopet pågår. T.ex. om bröllopet startar 15.00 kommer man ca 15.15. Inte innan 15.00 för då är alla gäster och brudpar på väg in i kyrkan och de skall ju helst inte se bilen innan vigseln. Och inte efter 15.30 för då har de redan kommit ut.
Om brudparet vill prata under färden så gör man naturligtvis det. Men om de är upptagna med varandra så är det ju bara att njuta av att köra sitt hobbyfordon. Till sist när brudparet stigit ur se till att de fått med sig allt. Vigselbevisen brukar hamna på hatthyllan.

Pris:

Om en bilägare är hemmahörande i ex Malmö kan man lägga ut sin bil där på ett pris. Ex 1000 kr. För kundens del ingår det 3 timmar och 60 km som max från avtalad plats. Om denna ägare även önskar att ta uppdrag i ex Lund som ligger 20 km norr om Malmö kan ägaren här lägga ut sin bil på ex 1200 kr för att täcka de extra kostnader för bränsle och tid. Fortfarande för kund som då bokat din bil under Lund ingår 3 timmar och 60 km från avtalad plats. (Kunden vet ju ej var ägaren är hemmahörande.) Man kan själv välja hur många orter man vill ha sin bil med på och till vilka priser. På detta sätt får en bil större exponering och fler bokningar. Om man får en förfrågan som man anser ligger utanför det område man är verksam på så måste man om man tackar ja till förfrågan även berätta hur mycket extra detta kommer att kosta kunden. Detta skall göras när man får förfrågan så kunden kan välja om den vill gå vidare med sin bokning.
Det är bäst att sätta sitt pris på en jämn summa typ 2000 kr eller 3000 kr. Eftersom bokningsavgiften är 200 kr / 1000 kr i hyra. Om du sätter ditt pris på 2100 kr blir det 200 kr extra i bokningsavgift för kunden.

Att svara på en förfrågan:

Ditt svar vill vi helst ha via e-post och så fort som möjligt. Anledningen är att vi märkt att om kunden inte har svar inom 1-2 dagar tappar de intresset och börjar leta efter bil någon annan stans. Det är bäst om ditt svar kommer med e-post så vi kan se vem du är och vilken förfrågan det gäller när vi sitter framför datorn. Är du osäker på orterna i förfrågan är www.hitta.se ett bra redskap. Där får du snabbt upp en karta. Vi jobbar utomlands delar av året och kan inte alltid nås på telefon. Men vi kan alltid nås via mail. Glöm inte att lägga till bfm@nx.net i din adressbok så vår e-post går fram till dig.

Bilen:

Att bilen är tvättad och städad är ju en självklarhet. Vill man hålla en högre service kan man ha några champagne glas med sig i bilen och erbjuda kunderna lite skumpa. (En liten flaska brukar inte kosta mer än ca 40 kr.) Kanske ett par flaggor fram om det går eller en NYGIFTA skylt. Men detta gör man ju som man vill.

Vad gör jag om bilen går i sönder?

Ja, det händer ju att gamla bilar går i sönder. Om detta händer så meddela först Bilförmedlingen och sedan kunden. Vi får sedan försöka lösa det för kunden på bästa möjliga sätt. Om din bil går sönder under en körning kommer Bilförmedlingen att betala tillbaka bokningsavgiften till kunden och hyra kan ju ej utgå för icke fullföljt uppdrag.

Jag vill marknadsföra min bil själv på andra ställen än Bilförmedlingen:

Det är helt OK med oss. Men du får ej hänvisa till vår hemsida. T.ex. Titta på bilen här (www.bfm.nu) och ring mig sen så slipper ni bokningsavgift.

Vår filosofi:

Bilförmedlingen startades 1999 med några enstaka bilar och hemsidan växer för varje dag vilket visar att det finns behov och intresse. Bilförmedlingen tycker att det är bra för alla gamla veteranbilar om de kan dra in någon krona så att de blir självförsörjande. Det skulle hålla hela vår gamla vagnpark i mycket bättre kondition. Man får råd att underhålla sin bil och man vill att den skall vara fin och pålitlig när man tar ut den. Dessutom är ju våra gamla fordon såna glädjespridare. Man ser ju hur människor ler när man kör nerför gatan och alla kommer och tittar och beundrar. När folk ser våra gamla bilar ute stimuleras även intresse vi kanske kan locka fler till hobbyn. Med andra ord, använd bilen till vad den är gjord för: att köra med.


BröllopStudentFilm/fotoÖvriga typer, födelsedag etc.

Back to top